Alata Ortaokulu

Tabiye Mah. Osman Çavuş Sk. No.51 Erdemli /MERSİN
Vizyon
Paydaşlarının gurur duyduğu, tercih edilen ve sürekli gelişen nitelikli bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Alata Ortaokulu olarak geleceğe yön verebilen bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak için, çağdaş dünya ile yarışan, kaliteli eğitim öğretim almış, milli değerlerimize sahip, sosyal ve kültürel yönü gelişmiş bireyler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :İkili Öğretim (Sabahçı)
Ulaşım
Toplu Ulaşım aracı çalışmıyor. Erdemli-Mersin D400 karayoluna 700 metre mesafededir. Yavuz Sultan Selim çevre yolu yanındadır.
Öğrenci özel servisleri çalışıyor.
Adres : Tabiye Mah. Osman Çavuş Sk. No:51 Erdemli / Mersin Tel: 0 324 5151895
2 KM
Sportif Etkinlikler
Okul içi,ilçe ve il müsabakalarına katılınmaktadır. Futbol, voleybol müsabakaları yapılmaktadır.
2019 yılına kadar Tübitak Bilim Fuarları düzenli olarak yapılmıştır.
Proje Çalışmaları
K1 projeleri:2019-2020 Öğretim yılında Ulusal Ajansça kabul edilen 1 projemizin süreci başladı. Etwinning çalışmaları:Sürekli devam etmektedir.2019 yılında 4 öğretmen kalite etiketi almıştır.2020, 2021 yıllarında okul ve öğretmen kalite etiketleri devam etmiştir. 2021 yılında Erasmus K1 projesi kpsamında yurt dışı hareketliliği yapılmıştır. Yeni proje çalışmaları devam etmektedir. Teknofest: Okulumuz 2022 Teknofest finallerine ilçeden giden okullardan biridir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
K1:Okul Eğitimi ve Personel Hareketliliği kapsamında Hayalim "Robotik Kodlama" projemiz Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir.2019-2020 Öğretim Yılında projemiz başlamıştır. 2021 yılında Erasmus K1 projesi kpsamında yurt dışı hareketliliği yapılmıştır. Yeni proje çalışmaları devam etmektedir.